Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Σύντομο Βιογραφικό του Συγγραφέα

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα Χρήστου Γ. Ντουντουλάκη


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Εισήχθη στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο το 1996, από όπου πήρε το πτυχίο του το 2000 με βραβεία από το Ι.Κ.Υ. Εισήχθη με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της ίδιας σχολής και έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων» το 2002 και το διδακτορικό του δίπλωμα το 2007 με έρευνα και δημοσιεύσεις περί δινών και σολιτονίων στο μοντέλο Goldstone και σε αβελιανά μοντέλα Higgs.

Ως βοηθός καθηγητή, στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών του και της διδακτορικής του διατριβής, έκανε μαθήματα διαφορικών εξισώσεων, συναρτήσεων πολλών μεταβλητών και γενικής Φυσικής στο τμήμα Φυσικής αλλά και στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκτός αυτού, είναι ερασιτέχνης μετεωρολόγος όπως και αυτοδίδακτος φωτογράφος με έμφαση στην καιρική φωτογραφία και την αστροφωτογραφία. Επίσης, αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων ιδρυτικών μελών, της ελληνικής ομάδας καταγραφής παροδικών φωτεινών συμβάντων.

Μέχρι σήμερα, έχει γράψει την τριλογία «Τα φυσικά φαινόμενα» (εκδόσεις «Οσελότος»), όπως και πάνω από δώδεκα βιβλία μαθηματικών και φυσικής για φοιτητές εφαρμοσμένων σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου